Elmentem!Fehérboros sárgadinnye leves kefirrel fagylalttal
Hozzávalók:
- 1/2 sárgadinnye
- 1 dl kaukázusi kefir
- 1 dl tej
- 1 dl muskotályos bor
- 1 tk méz
- 1/2 citrom
- 5 mentalevél
- kevés gyömbér
- porcukor tetszés szerint
- késhegynyi vaníliás cukor
- 1 szál mentavirág
- 2 gombóc vanília fagylalt
- 1 gombóc eper fagylalt
|
Elkészítési idő: |
15 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
1 főre |
Glutén mentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktóz mentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A dinnyét megfelezem, magját és héját eltávolítom, a húsát nagyobb darabokra vágom, a gyömbért, mentalevelet aprítom, beleteszem a keverőedénybe. Beleöntöm a citrom kifacsart levét, s a többi hozzávalót. Botmixerrel összekeverem, néhány órára hűtőszekrénybe teszem.
Amikor már jól lehűlt, kehelybe öntöm, s nyomok rá 2 gombóc vanília és 1 gombóc eper fagylaltot, díszítem mentalevéllel, s teszek bele szívószálat.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.