Főoldal / Levesek / Fehérboros sárgadinnye leves kefirrel fagylalttal

Fehérboros sárgadinnye leves kefirrel fagylalttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros sárgadinnye leves kefirrel fagylalttal

Fehérboros sárgadinnye leves kefirrel fagylalttal

Hozzávalók:

  • 1/2 sárgadinnye 
  • 1 dl kaukázusi kefir 
  • 1 dl tej
  • 1 dl muskotályos bor
  • 1 tk méz
  • 1/2 citrom
  • 5 mentalevél
  • kevés gyömbér
  • porcukor tetszés szerint
  • késhegynyi vaníliás cukor
  • 1 szál mentavirág
  • 2 gombóc vanília fagylalt
  • 1 gombóc eper fagylalt
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A dinnyét megfelezem, magját és héját eltávolítom, a húsát nagyobb darabokra vágom, a gyömbért, mentalevelet aprítom, beleteszem a keverőedénybe. Beleöntöm a citrom kifacsart levét, s a többi hozzávalót. Botmixerrel összekeverem, néhány órára hűtőszekrénybe teszem.

Amikor már jól lehűlt, kehelybe öntöm, s nyomok rá 2 gombóc vanília és 1 gombóc eper fagylaltot, díszítem mentalevéllel, s teszek bele szívószálat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére