Főoldal / Szárnyas Ételek / Fehérboros sült libacomb karamellizált gyümölcsökkel

Fehérboros sült libacomb karamellizált gyümölcsökkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros sült libacomb karamellizált gyümölcsökkel

Fehérboros sült libacomb karamellizált gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 1 db libacomb
  • 3 db szilva
  • 1 db alma
  • 1 ek libazsír
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek vaj
  • 1 ek cukor
  • 1 tk méz
  • 0,5 bögre rizs
  • 2 tk mazsola
  • 2 db krumpli
  • 3 ág rozmaring
  • 5 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A combot sózom, borsozom, beteszem egy serpenyőbe, rákanalazok zsírt és rárakom a zöldfűszereket. Beteszem a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap öntök rá kevés vizet, lefedem, és így sütöm egy órát. Közben megfőzöm a krumplit, megpucolom.

A rizst a mazsolával felteszem főni. Megsózom.

A szilvát félbevágom, kimagozom, az almát nyolcadolom, a csutkát kivágom. Egy serpenyőben vajon cukor és méz hozzáadásával karamellizálom.

A libacombra ráöntöm a bort, és beteszem a sütőbe további félórára. Időnként meglocsolom a szafttal. A vége felé mellérakom a krumplikat.

Tálaláskor a libacombot a gyümölcsökkel, a krumplival, és rizzsel tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Márton napra készítettem.

Ha több főre készítjük a hozzávalók mennyiségét aszerint növeljük.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére