Fehérboros sült libacomb karamellizált gyümölcsökkel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A combot sózom, borsozom, beteszem egy serpenyőbe, rákanalazok zsírt és rárakom a zöldfűszereket. Beteszem a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap öntök rá kevés vizet, lefedem, és így sütöm egy órát. Közben megfőzöm a krumplit, megpucolom.
A rizst a mazsolával felteszem főni. Megsózom.
A szilvát félbevágom, kimagozom, az almát nyolcadolom, a csutkát kivágom. Egy serpenyőben vajon cukor és méz hozzáadásával karamellizálom.
A libacombra ráöntöm a bort, és beteszem a sütőbe további félórára. Időnként meglocsolom a szafttal. A vége felé mellérakom a krumplikat.
Tálaláskor a libacombot a gyümölcsökkel, a krumplival, és rizzsel tálalom.
Tipp / megjegyzés:
Márton napra készítettem.
Ha több főre készítjük a hozzávalók mennyiségét aszerint növeljük.