Fehérboros tavaszi zöldségleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket előkészítem, a hagymákat, répát, petrezselyemgyökeret, paprikát karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágom, a leveleket darabolom, a paradicsomot nyolcadolom, a spárga végét levágom, majd harmadolom, a gombát szeletelem, a petrezselyem és zellerleveleket aprítom. A sajtot lereszelem.
Egy lábasban olíva olajon a szeletelt sonkát megpirítom, majd kiveszem és félreteszem. A zsiradékra ráteszem a zöldségeket a spárga, gomba és a levelek kivételével, beledobok 3 ág kakukkfüvet is.
Együtt dinsztelem, fűszerezem, majd szórok rá lisztet, felengedem vízzel, belemorzsolom a leveskockát. Főzöm.
Amikor már félig megfőtt, hozzáadom a többi zöldséget is.
A főzés vége felé rávágom a medvehagymát, petrezselyem és zellerlevelet, s öntök hozzá fehérbort.
Megkóstolom, ha kell még utánafűszerezek.
Tálaláskor a levesre szórók sült sonkát és reszelt sajtot.
Tipp / megjegyzés:
Hogy ne unjam meg a Tavaszi zöldségleves-t, ezúttal kockára vágott sült sonkát és reszelt sajtot szórtam rá.