Fehércsokis mákos muffin
Hozzávalók:(12-15 darabhoz)
A fehércsoki ganache-hoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a darált mákot a liszttel és a sütőporral.
A tojást kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a narancs levét, a puha vajat és a tejet, majd alaposan kikeverjük.
Végül belekeverjük a lisztes keveréket, és beleforgatjuk a feldarabolt fehércsokoládét.
A muffinforma mélyedéseit kibéleljük muffinpapírral, majd minden mélyedést 2/3 részig megtöltünk a tészta masszával.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb.20 perc alatt megsütjük.
A fehér csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és szép csomómentesre elkeverjük. A sűrű krémet a kihűlt muffinok tetejére simítjuk/halmozzuk. Majd narancs szeletekkel és szemes mákkal díszítjük.