Fehércsokis mandulás bonbon
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy edényben keverjük össze a porcukrot, mandulát, és a lime vagy a citrom héját és levét.
Vízgőz felett olvasszuk fel a 10 dkg fehér csokoládét.
Az olvasztott csokoládét adjuk hozzá a mandulás keverékhez, majd robotgéppel alaposan dolgozzuk össze.
Alacsony lángon olvasszuk, kevergessük, míg a cukor teljesen feloldódik benne.
Adjuk a masszához a pici sóval felvert fehérjehabot, és jól keverjük el.(ezt már elég egy kanállal,nem kell a robotgéppel)
Hagyjuk hűlni,hogy jól formálható masszát kapjunk.
Vizes kézzel formázzunk belőle bonbon vagy szaloncukor méretű golyókat.Tegyük hűtőbe, hogy kicsit lehűljön és megkössön, majd mártsuk vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládéba. Sütőpapíron, vagy rácson hagyjuk teljesen megszáradni.
A tetejére amíg még nem kötött meg a csokoládé bevonat, szórhatunk szeletelt mandulát, színes cukrokat, kókuszreszeléke…stb ízlés szerint.
Tipp / megjegyzés:
Fehér szaloncukor, melyet ha celofánba csomagolva teszünk a fenyőfára olyan mintha hópelyhek lennének rajta.