Főoldal / Főzelékek / Fejtett babfőzelék

Fejtett babfőzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fejtett babfőzelék

Fejtett-babfőzelék

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg fejtett bab (jelen esetben mirelit)
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés zsiradék (olaj vagy zsír)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 ek liszt
  • 1 db babérlevél
  • Só, bors, pirospaprika
  • ecet, mustár ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kockákra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fejtett babot, és 1db babérlevelet. Sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük.

Egy kevés olajon a fokhagymából, 1-2 ek lisztből, pirospaprikából rántást készítünk, majd felöntjük, kevés meleg vízzel, és a babhoz adjuk. Alaposan elkeverjük.

Mikor sűrűsödik, megkóstoljuk, kevés ecettel, mustárral, sóval, borssal ízesítjük.
Végül belekeverjük az 1ek liszttel elkevert tejfölt, elkeverjük, elzárjuk a lángot.

A fejtett babfőzelék tetszés szerinti feltéttel tálalható.Készíthetünk hozzá, sült virslit, kolbászt, debrecenit, de akár pörköltet, vagy tükörtojást is.

Tipp / megjegyzés:
A fejtett babból készült ételeknek júliusban van szezonja. A fejtet babból készíthetünk főzeléket, levest, egytálételt, de akár salátát is.

Fejtett babfőzelék 3.53/5 (38 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére