Fejtett babfőzelék
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kockákra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fejtett babot, és 1db babérlevelet. Sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük.
Egy kevés olajon a fokhagymából, 1-2 ek lisztből, pirospaprikából rántást készítünk, majd felöntjük, kevés meleg vízzel, és a babhoz adjuk. Alaposan elkeverjük.
Mikor sűrűsödik, megkóstoljuk, kevés ecettel, mustárral, sóval, borssal ízesítjük.
Végül belekeverjük az 1ek liszttel elkevert tejfölt, elkeverjük, elzárjuk a lángot.
A fejtett babfőzelék tetszés szerinti feltéttel tálalható.Készíthetünk hozzá, sült virslit, kolbászt, debrecenit, de akár pörköltet, vagy tükörtojást is.
Tipp / megjegyzés:
A fejtett babból készült ételeknek júliusban van szezonja. A fejtet babból készíthetünk főzeléket, levest, egytálételt, de akár salátát is.