Feketeerdő szelet Eta módra
Hozzávalók:(35×25 cm-es tepsihez)
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Piskóta:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
4 tojást szétválasztunk. A fehérjékhez hozzáadunk egy csipet sót és elkezdjük felverni, közben apránként hozzáadunk 8 dkg porcukrot, amivel kemény habot verünk. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat, 1 ek tejet és 1 ek olajat, majd az egészet alaposan kihabosítjuk.
6 dkg liszthez hozzákeverünk 4 g sütőport és 2 dkg kakaóport, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk és óvatosan összeforgatjuk.
A kész masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha a lap langyosra hűlt, akkor lehúzzuk róla a papírt, majd teljesen kihűtjük.
A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot és azt is kihűtjük.
Krém:
A befőttet a levével együtt egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük melegíteni. A pudingporokat elkeverjük a tejben, majd a forró meggyhez adjuk és besűrítjük az egészet.
Összeállítás:
Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, majd rákenjük egyenletesen a meggyes masszát és rásimítjuk a habbá vert tejszín felét.Rátesszük a másik lapot.
A tetejét a maradék tejszínhabbal díszítjük.