Felhő kocka Ili konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, és vajazott tapsi hátán két lapot sütünk belőle. (30×35 cm). 8-10 perc alatt kész.
Ha megsült az egyik lapot kockára vágjuk.
A krémhez kis vízben (tejben) a tojássárgát, a lisztet, és a pudingport simára keverjük, felöltjük a többi folyadékkal, és sűrűre főzzük.
A porcukrot a puha margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal egyneművé keverjük.
A tésztalapot visszatesszük a tepsibe, rásimítjuk a krémet, tetejére kenjük a keményre felvert tejszínhabot.
Végül kirakjuk a felkockázott tésztával. Legalább egy fél napra hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk.