Felhő szelet
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A 2,5 dl vizet, és a 15 dkg zsírt felforraljuk, majd hozzákeverjük a 15 dkg lisztet. Összefőzzük, majd 15-20 percig állni hagyjuk. Utána 6 tojást egyenként belekeverünk. Két lapot sütünk belőle tepsi háton. A tepsit megkenjük zsírral és úgy kenjük rá a tésztát. 10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, érdekes hullámos felületű lapokat kapunk.
Amíg sülnek a lapok elkészítjük a krémet. A tejben a vanília pudingot sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz apránként hozzáadjuk.
Az 5 dl HULALA tejszínt a vaníliás cukorral habosra felverjük ( Ha nincs HULALA akkor bármilyen tejszínt csak akkor habfixáló, vagy zselatin kell hozzá )A felvert tejszínhabból 2-3 kanálnyit a krémbe keverünk.
Első lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd a tejszínt, végül a második lapot a tetejére tesszük.
Porcukrozzuk, vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéval leöntjük.