Felhő szelet házi vaníliás krémmel
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Kettő egyforma lapot sütünk belőle 200 fokra előmelegített sütőben. Az egyiket felkockázzuk, ez kerül majd a sütemény tetejére.
A tejet feltesszük melegedni.Mielőtt forrna, lezárjuk a lángot és langyosra hűtjük. Egy nagyobb tálban kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília esszenciát, a lisztet és csomómentesre keverjük.
A langyos tejet szép lassan hozzáadjuk, közben folyamatosan keverjük. Ezután visszatesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetve, alacsony lángon sűrűre főzzük. Amikor besűrűsödött, félretesszük hűlni.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez adjuk.
Az egészben hagyott lapra rákenjük a vaníliás krémet.
A tejszínt keményre felverjük, szükség szerint adjunk hozzá habfixálót is.
A tejszínhabot a vaníliás krém tetejére simítjuk, majd a tetejét kirakjuk a tésztakockákkal.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, mert így megpuhul a lap és szépen lehet szeletelni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.