Felvidéki túrós
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a tölteléket. A 4 sárgáját a cukorral kikeverjük, belerakjuk a túrót, a zsemlemorzsát, a citrom héját és levét. Elkeverjük, és a végén óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot. (óvatosan, hogy ne nagyon törjük össze)
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és eldolgozzuk, majd deszkára borítjuk, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát ezután 2 felé osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik tésztacipót, és a lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, szépen elsimítjuk, majd befedjük a második tésztacipóból nyújtott lappal. Egy villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon a tészta alól sülés közben.
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35 perc alatt szép pirosra sütjük. Pontosabban addig sütjük, amíg a felvidéki túrós teteje szép piros nem lesz.
Kockákra vagy szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.