Elmentem!Fetakrémmel töltött paradicsom
Hozzávalók:
A krémhez:
- 20 dkg Kalimera (fetasajt)
- 1/4 lilahagyma
- 2 szál újhagyma zöld
- 5 levél bazsalikom
- 5 levél szárított medvehagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db chili paprika
- 1 marék petrezselyemzöld
- tej
- őrölt fekete bors
- oregano
- szárított, darabolt metélő hagyma
- őrölt fekete bors
Díszítéshez:
- 6 levél fodros saláta
- 1 zellerlevél szár
- 6 szem magnélkűli fekete olívabogyó
- 6 szem chili paprikával töltött zöld olívabogyó
- 6 levél fodros saláta
- petrezselyem levél
- lilahagyma
- 6 szem magnélküli fekete olívabogyó
- 6 szem chilipaprikával töltött zöld olívabogyó
- 1 db chilipaprika
|
Elkészítési idő: |
25 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A paradicsomokat megskalpolom, a belsejüket kivágom, ezt félreteszem.
A lilahagymából egy karikát szintén félreteszek, a többit aprítom az újhagyma zöldjével, petrezselyemmel, bazsalikomlevéllel, medvehagymával, chilipaprikával. együtt. A fetasajtot villával összenyomom, hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá tejet, s jól összekeverem. A masszát belekanalazom a paradicsomokba.
Egy tányérra ráhelyezem a fodros saláta leveleket., rá a paradicsomokat, a sapka közepébe beszórok egy petrezselyemlevelet, a szélére rakok egy zellerlevél ágat, s chilipaprikát és körbe az olívabogyókat.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.