Fitnesz piskóta tekercs
Hozzávalók:(dupla adag-16 szelet)
A töltelékbe:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket jó kemény habbá verjük, közben már hozzáadjuk a forró vízben feloldott édesítőt, és egy pici sót (állítólag ettől keményebb lesz a hab).
A sárgájákat is fehéredésig keverjük a géppel, majd belekeverjük a fehérjehab felét. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és elkeverjük. A végén a maradék habot óvatosan laza mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.Vigyázva, hogy a hab ne törjön össze nagyon.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, az almát lereszeljük, ha kell édesítjük, hozzáadjuk a fahéjat, és ha van, egy-két kiskanál útifű maghéjport is (ettől kicsit sűrűbb lesz, és tuti nem folyik majd ki a tekercsből).
Ha a tészta kihűlt, leszedjük róla a zsírpapírt és egy tiszta konyharuhára rakjuk. Itt kenjük meg az almapürével és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük. Ha összeállt, 16 szeletre felvágjuk.
A fitnesz változat tápanyagtartalma(1 szelet):
Energia: 74 Kcal
Fehérje: 6,25 g
Szénhidrát (CH): 4,3 g
Zsír: 3,5 g
Tipp / megjegyzés:
Összehasonlításképp a hagyományos recept hozzávalói és tápanyagtartalma:
Az hagyományos recept hozzávalói (dupla adag- 16 szelet):
8 tojás
24 dkg cukor
24 dkg liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
lekvár
A tápanyagtartalom(1 szelet):
Energia: 190 Kcal
Fehérje: 5,25 g
Szénhidrát (CH): 34 g
Zsír: 3,4 g