Főoldal / Hal ételek / Fokhagymás borsos fésűkagyló cukkinivel

Fokhagymás borsos fésűkagyló cukkinivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás borsos fésűkagyló cukkinivel

Fokhagymás borsos fésűkagyló cukkinivel

Hozzávalók:

  • 25 dkg fésűkagyló
  • 1/2 cukkini
  • 1/2 sütőtök
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • citrom
  • olívaolaj
  • curry
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A cukkinit szeletelem, a sütőtököt kockára vágom, sózom, borsozom, szórok rá kevés pirospaprikát, a cukkinire még egy kevés curryt is. Egy serpenyőben megdinsztelem.

A kagylókat sózom, borsozom, facsarok rá citromot. A fokhagymákat felszeletelem. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, egy másik serpenyőben a fokhagymát megpirítom, ráteszem a kagylókat , és mindkét oldalukat 2-3 percig sütöm.

Tálalok. Hát nem guszta? Csodálatos szín és íz kavalkád.

Tipp / megjegyzés:

Egy nem mindennapi étel azoknak, akik szeretik a tengeri herkentyűket. Nagyon egyszerű az elkészítése.Éttermekben előételként szokták a fésűkagylót felszolgálni, de a nem túl nagy étkűeknek főételként is megteszi, főleg, ha utána még valami finom desszert következik.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére