Elmentem!Fokhagymás hús vele sült burgonyával
Hozzávalók:
- 1 szál oldalas
- 1 kg burgonya
- fokhagyma, és fokhagymapor
- só
- olaj
- víz
|
Elkészítési idő: |
több mint 2 és fél óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
Az oldalast a csontok mentén több darabba elvágjuk. A burgonyát meghámozzuk, a tepsit beolajozzuk,és fél pohár vizet öntünk bele. Rátesszük a megmosott nagyobb darabokra vágott burgonyát. A húst befűszerezzük, sóval, fokhagymával, fokhagymaporral, majd a burgonyára tesszük.
Fóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben készre pároljuk, fél időben megforgatjuk a húst és a burgonyát. Mikor megpuhult a hús, levesszük a fóliát, hogy a hús megpiruljon.
Friss salátával kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A burgonyánk is finom fokhagymás lesz, átveszi az ízeket.Tehetünk közé, bacon szeleteket is.
Fokhagymás hús vele sült burgonyával 5.00/5 (1 értékelés)
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!