Fokhagymás petrezselymes fusili sült sonkával reszelt sajttal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tésztát sós vízben al dente megfőzöm.
A fokhagymát aprítom, a sonkát kockára vágom, egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát és a fokhagymát. Közben a petrezselymet durván aprítom, .a paradicsomot nyolcadolom. A serpenyőben lévőket fűszerezem, öntök rá egy kevés tejet.
Amikor a tészta megfőtt, átszedem a serpenyőbe, rászórom a petrezselymet, az aprított chilit, összekeverem.
Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, szórok még rá petrezselymet, teszek rá chilipaprikát, rárakom a paradicsomot, reszelek rá sajtot.
Tipp / megjegyzés:
Az egyszerűbb változatban csak fokhagyma és petrezselyem van a tésztán, s némi paradicsom. Igazi vega étel. Én azonban húsevő vagyok, s a sajtot is szeretem.