Fokhagymás sertéstarja burgonyapürével
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A felszeletelt tarját,kicsit megütögetjük hogy a rostok fellazuljanak. A fokhagymaporral, sóval, őrölt gyömbérrel, (abból csak keveset, mert intenzív az íze), bedörzsöljük a húst, és egy olajjal kikent tepsibe rakjuk. 1 dl vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk és 160 fokon puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát és megpirítjuk.
Közben sós vízben megfőzzük a hámozott, megmosott, 4 felé vágott burgonyát. Ma megfőtt, leöntjük róla a vizet, sóval pici gyömbérrel ízesítjük, és a tejföl hozzáadásával pürésítjük. A pürét, a hússal és csemege uborkával tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
A sülés alatt a húst forgassuk, hogy mindkét fele rendesen átsüljön. A burgonyát tálalás előtt pürésítjük, hogy friss legyen.