Fokhagymás tarja, sajttal töltve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst a csontig 2 centiméterenként bevagdossuk. A szeletek közt sózzuk, borsozzuk, majd beszórjuk fokhagymaporral. A sajtot felszeleteljük, majd mindegyik szelet közé teszünk belőle.
A húst összekötözzük,hogy sütés közben ne nyíljon szét. A tetejét is beszórjuk fokhagymaporral és megsózzuk.
A gáztepsibe kevés olajat és egy pohár vizet öntünk. Beletesszük a húst a csonttal lefelé, majd fóliával betakarjuk.
A burgonyát jól megmossuk, és a tepsibe rakjuk a letakart hús köré.
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Amikor megsült a burgonya, a pecsenyés tálra szedjük. A húst megfordítjuk, hogy a másik fele is át tudjon sülni. Ha szükséges, öntünk még alá vizet. Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát és megpirítjuk, hogy színt kapjon.
A húst a burgonyával és friss salátával kínáljuk.