Főoldal / Sertés ételek / Fokhagymás tarja, sajttal töltve

Fokhagymás tarja, sajttal töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás tarja, sajttal töltve

fokhagymas-tarja-sajttal-toltve

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos tarja
  • 10 dkg sajt
  • fokhagymapor ízlés szerint
  • olaj
  • víz
  • só, bors
  • 1 kg apró új burgonya
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst a csontig 2 centiméterenként bevagdossuk. A szeletek közt sózzuk, borsozzuk, majd beszórjuk fokhagymaporral. A sajtot felszeleteljük, majd mindegyik szelet közé teszünk belőle.

A húst összekötözzük,hogy sütés közben ne nyíljon szét. A tetejét is beszórjuk fokhagymaporral és megsózzuk.

A gáztepsibe kevés olajat és egy pohár vizet öntünk. Beletesszük a húst a csonttal lefelé, majd fóliával betakarjuk.

A burgonyát jól megmossuk, és a tepsibe rakjuk a letakart hús köré.

A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

Amikor megsült a burgonya, a pecsenyés tálra szedjük. A húst megfordítjuk, hogy a másik fele is át tudjon sülni. Ha szükséges, öntünk még alá vizet. Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát és megpirítjuk, hogy színt kapjon.

A húst a burgonyával és friss salátával kínáljuk.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére