Fokhagymás tejszínes csirkemell
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit felteszem héjában főni, a hagymát, fokhagymát apróra, a pórét karikára vágom. Egy edényben elkészítem az öntetet: a tejszínt és a tejet összekeverem, szórok bele fehér borsot. A sajtokat lereszelem.
A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, fűszerezem. Egy nyél nélküli serpenyőben a hagymákat üvegesre dinsztelem, a húst fehéredésig elősütöm, félreteszem.
A serpenyőt kivajazom, belekarikázom a krumplit, sózom, borsozom, ráterítem a hagymás csirkemellet,majd megint krumplit,ismét fűszerezem, meglocsolom az öntettel. Rakok rá néhány szelet paradicsomot, paprikát, s vágok rá cseresznyepaprikát.
180 C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen megsütöm, 35 perc után rászórom a reszelt sajtot, s kevés prézlit, majd 5 perc elteltével grill fokozaton aranybarnára pirítom.