Fokhagymás tintahalkarikák
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplikat felteszem főni. A fokhagymát és a petrezselymet felaprítom. A citromból karikákat vágok. A tintahalkarikákat jó alaposan, több vízben átmosom.
A krumplikat megpucolom, felkarikázom, olívaolajon megsütöm.
Közben a tintahalkarikákat olívaolajon megsütöm, majd megfordítom, hozzáadom a fokhagymát, rávágom a chilit, és hozzáöntöm a fehérbort. A végén facsarok rá citromot is.
Amikor mindkét serpenyőben megsültek a hozzávalók, tálalok.
Petrezselyemmel megszórva, citromlével meglocsolva tálalom.
Tipp / megjegyzés:
Akciósan vettem a tintahalat nagyon kedvező áron – 1500 Ft-ért/ kg – nem lehetett otthagyni. Rögtön el is készítettem.