Főzés nélküli zabkása chia maggal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Fogjunk egy lezárható tetejű edényt, tálat, poharat. (esetemben- és ezt javaslom mindenkinek- ez egy kimosott lekváros üveg volt) Tegyük bele a zabpelyhet és a chia magot.
Öntsük rá a tejet és a joghurtot. Tegyük rá a tetejét és rázzuk jól össze, hogy mindenhol átjárja a tej és a joghurt.
Ezután adjuk hozzá a málna felét és keverjük jól bele, nem baj ha összetörnek a szemek. A másik felét hagyjuk meg reggelre, fogyasztás előtt frissen tegyük majd a zabkásánkhoz.
Ezután a tetőt újra tegyük rá és tegyük be a hűtőbe egy éjszakára. Ezalatt van ideje magába szívni a tejet és a joghurtot és finom krémes lesz reggelre, főzés nélkül is.
Reggel a friss málnával fogyasszuk. Garantáltan nem leszünk éhesek ebédig, de 10 óráig biztosan kibírjuk.
Tipp / megjegyzés:
Egyszerű, nagyszerű, egy próbát megér és igen, ne fogd vissza magad, nyugodtan használj más gyümölcsöt.
Egy két ötletpár: alma-fahéj, banán-kakaópor, banán-kókuszreszelék, aszalt sárgabarack-mandula. A sor végtelen, de ezek nagy kedvenceim.
nutsnroll.blogspot.co.uk/