Francia krémes
Hozzávalók:
A felső lapra:
|
|
Elkészítés:
A 2 kanál olvasztott karamell 2 kanál cukrot megolvasztok és kevés vízzel felengedem, hogy elolvadjon a cukor és ebből a szirupból teszek a porcukorba amit a lap tetejére teszek.
Ha a tészta kiolvadt ketté vágom,vékonyra kinyújtom, 30-35centis téglalap alakúra .
Zsír mentes sütőlapon megsütöm, előmelegített 180fokos sütőben.
A tejet, körülbelül 7 decit, 10 deka cukorral felrakom forrni.
A pudingot a maradék tejjel simára keverem.
Ha forr a tej állandó keverés mellett besűrítem a pudingos tejjel.
A tojás fehérjét keményre verem 3 kanál cukorral, és a pudinghoz keverem.
Az alsó lapra rásimítom a krémet.
Ha meghűlt a krém, akkor a felvert tejszín habot is rákenjük, majd rátesszük a felső lapot.
A felső lapra a cukor masszát teszek.
2 kanál cukrot megolvasztok és kevés vízzel felengedem, hogy elolvadjon a cukor.
A porcukrot langyos vízzel összekeverjük,és hozzáadok két kanállal az olvasztott karamellből, és a lapra kenem.
A felső lapot ajánlatos külön kockákra felvágni és úgy rárakni a krémre.