Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Franciasaláta

Franciasaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Franciasaláta

Franciasaláta

Hozzávalók:

  • fél kiló zöldborsó
  • 2 darab alma 
  • fél kiló sárgarépa
  • 4 -5 darab savanyú 
  • 4 darab közepes főtt burgonya

A majonézhez:

  • 2 tojás sárgája
  • kb 2 deci étolaj
  • só bors
  • citromlé
  • mustár
  • tejföl
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A borsót az apró kockára szelt sárgarépával, és burgonyával megfőzöm.
Amikor megfőtt, és ki is hűlt, a majonézzel, tejföllel összekeverem.
A tetejét tojással és répával díszítem.

Majonéz készítése:
A tojások sárgáját, csipet sóval, habverő üstbe teszem. A gépet kis fokozatra állítom, és folytonos keverés közben hozzáadom az olajat, először cseppenként majd vékony folyással, vigyázva, hogy ne fusson össze.

Amikor minden csepp olajat felszívott a tojás sárgája a gépet leállítom. Kézzel keverem hozzá a citromot, és az ízlésnek megfelelő mustárt.

Tejföllel lazítom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére