Elmentem!Frankfurti leves Gasztropajti konyhájából
Hozzávalók:
- 400 g kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma átnyomva
- 3 db krumpli kockára vágva
- 3 pár virsli
- 1 kevés petrezselyemzöld, és majoránna
- 1 kevés só, és bors
- 1 kevés olaj
- 200 g tejföl, vagy főzőtejszín
- 1 kanál liszt a habaráshoz
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra vágott burgonyát.
Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a kelkáposztát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Mikor a krumpli majdnem megfőtt, a főzőléből kicsit kivéve, a főzőtejszínt, és lisztet hozzáadva jól elkeverjük, és a levesbe öntve behabarjuk.
Beletesszük a virslikarikákat, a zöld fűszereket, és felforraljuk.
Ízlés szerint tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.
Mentés
Mentés
Frankfurti leves Gasztropajti konyhájából 4.00/5 (9 értékelés)
Gasztropajti (71 Recept)Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.