Főoldal / Sertés ételek / Fügés-sajtos hússzelet

Fügés-sajtos hússzelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fügés-sajtos hússzelet

Fügés-sajtos hússzelet

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 1 cs aszalt füge
  • 3 dl fehérbor
  • 10 dkg sajt
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
  • ráma margarin
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az aszalt fügét szeleteljük fel, majd öntsük rá a bort és hagyjuk 1-2 órán át állni, hogy jól magába szívja. Ezután tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk, hogy jól lecsepegjen.

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután egy teflon serpenyőben, 1-2 ek olajon süssük elő mindkét oldalát.

Egy tepsit alaposan kenjünk ki margarinnal, majd helyezzünk bele a 4 szelet húst. Ezután ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, majorannával, és kakukkfűvel.
A fűszerezett hússzeletek tetejére tegyük rá a fügét. Végül fedjük be a maradék hússzeletekkel, és a tetejét szintén fűszerezzük meg.(azért óvatosan bánjunk a fűszerekkel, nehogy elnyomják a füge ízét)
A maradék bort, öntsük a hússzeletek alá, majd a tepsit fedjük le alufóliával.

Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a tepsit, és közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. (én légkeverésnél 150 fokon, 45 percig pároltam)

Amikor a hús készre párolódott, vegyük le az alufóliát, majd ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt sajttal. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé krumplipürét, vagy párolt rizst.

Jó étvágyat kívánok!

Fügés-sajtos hússzelet 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére