Füstölt lazac mousse
Hozzávalók:8 db szilikonos muffin formához
|
|
Elkészítés:
A lazacot, az uborkát, az újhagymát, és a kaprot vágjuk fel apróra.
A mascarponét keverjük simára a majonézzel, a citromlével, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, uborkát, és a kaprot. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze. (a sózással óvatosan bánjunk, mert a füstölt lazac sós)
Végül óvatosan keverjük hozzá az apróra vágott füstölt lazacot is.
A vizet és a bort melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zselatint. Ezután addig keverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, majd kevergetve hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. Ezután öntsük hozzá a lazacos-krémes masszához, és óvatosan keverjük össze. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd szintén óvatosan keverjük hozzá a lazacos-krémes masszához.
A szilikonos muffin forma belsejét, alaposan spricceljük meg olívaolajjal, majd kanalazzuk bele az elkészült lazackrémet. (ha nem szilikonos formát használunk akkor először béleljük folpack fóliával, majd utána spricceljük meg az olívaolajjal!!!!!) Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.
Ameddig a lazackrém a hűtőben várakozik, addig készítsünk el hozzá a pirított kiflikarikát.
A kiflit vékonyan szeleteljük fel, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután tegyük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten pár perc alatt, pirítsuk szép pirosra, ropogósra.
Tálalás előtt vegyük ki a lazackrémet a hűtőből, majd óvatosan fordítsuk rá egy tálcára a muffin formát. Ezután szintén óvatosan emeljük le a formát a lazackrémről.
Tálaláskor helyezzük tányérra a lazackrémet, majd a pirított kiflikarikákkal kínáljuk.