Füstölt lazacos-almás saláta kaviárral
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A szeletelt lazacból válasszunk ki egy szép szeletet, majd tegyük félre. A maradékot vágjuk fel kisebb kockákra.
Az almát pucoljuk meg, és a magházat eltávolítva, szintén vágjuk fel kisebb kockákra, majd csepegtessük meg citromlével.
A mascarponéhoz adjunk hozzá két evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük alaposan össze. (arra figyeljünk, nehogy túl lágy masszát kapjunk, ezért a tejfölt mindenképpen kisebb adagokban keverjük hozzá)
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt füstölt lazacot és az almát, majd keverjük, forgassuk össze. Pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálaláskor helyezzük tányérra a félretett lazacszeletet, kanalazzuk rá az elkészült salátát, majd a kaviárt, és sajtos-sós keksszel kínáljuk.