Fűszeres húsgombócok sajttal és burgonyával
Hozzávalók:
A tetejére:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük. Még melegen lehúzzuk a héját majd ha kihűlt kb 1 cm-es szeletekre felvágjuk. Egy hőálló edény aljába leteszünk a szeletekből egy sort.
A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a felaprított petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a tojást, a pirospaprikát és sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük majd 3-4 cm-es golyókat formázunk belőle. (ízlés szerint egyéb zöld fűszerekkel is ízesíthetjük)
A tálba lévő burgonyaszeletek tetejére sorakoztatjuk őket, majd minden gombóc közé és a tál szélére körbe burgonyaszeleteket teszünk. A tetejét sózzuk és borsozzuk.
A gombócokat meglocsoljuk főzőkrémmel, vagy főzőtejszínnel és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Tejföllel a tetején, friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.