Fűszeres kókuszos csirkeragu sütőtökkel és spenóttal – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, picit megsózzuk és megpirítjuk. Amikor a hagyma már kezd összeesni, hozzáadjuk a szárított fűszereket.(ízlés szerint csökkenthető a mennyisége, ha nem bírod vagy nem szereted ennyire fűszeresen) Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, és pár percig pirítjuk. ( Figyelj, hogy ne égjen oda)
Adjuk hozzá a kockázott csirke mellett, pirítsuk pár percig majd tegyük bele a kockákra vágott sütőtököt is. Sózzuk és borsozzuk, öntsük fel a kókusztejjel és a kókuszkrémmel, fedjük le és lassú tűzön körülbelül 15 percig főzzük, amíg a csirke és a sütőtök megpuhul. Ha megpuhultak, keverjük bele a spenótot, adjuk hozzá a lime levet és pár perc alatt forraljuk össze, míg a spenótlevelek összeesnek. Kóstoljuk meg és szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor adhatunk még hozzá lime gerezdeket, és mindenki ízlés szerint tehet a saját adagjára.
Tipp / megjegyzés:
Mi imádjuk az ilyen curry jellegű ételeket, eddig sütőtökkel még nem próbáltam, de nagyon jól passzol a sok fűszerhez az édes íz. Karfiol rizs készült köretnek, de más zöldséggel is el tudom képzelni.