Főoldal / Desszertek / Fűszeres meggyes diós kevert sütemény

Fűszeres meggyes diós kevert sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Fűszeres meggyes diós kevert sütemény

Fűszeres meggyes diós kevert sütemény

Hozzávalók:

(23×34 cm-es tepsihez)

A tepsi aljába:

  • kb. 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg cukrozott magozott meggybefőtt
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 15 dkg vágott dió

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej

A tetejére:

  • 5 ek. kakaópor
  • 5 ek. porcukor
  • 50 ml víz
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tepsit vastagon kikenjük a vajjal, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a meggyet, újra megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután a darabos dióval.
200 fokra előmelegítjük a sütőt és betesszük karamellizálni addig, míg a piskótát elkészítjük.(kb. 15 perc)

Az egész tojásokat a cukrokkal és az olvasztott vajjal keverőgéppel habosra kikeverjük(kb.8-10 perc). Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet.
A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált meggyre és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk így a meggyes – diós rész kerül felülre.

A kakaót a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a vajat is hozzá keverjük. Szép simára főzzük. Hagyjuk hűlni, majd a sütemény tetejére csurgatjuk és elsimítjuk.
A meggy szemek között beszivárog a piskótába így mennyei finom süti a végeredmény.

A tetejét színes cukorral is megszórhatjuk.
Egy két órát hűtjük,majd hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére