Fűszeres meggyes diós kevert sütemény
Hozzávalók:(23×34 cm-es tepsihez) A tepsi aljába:
A tésztához:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tepsit vastagon kikenjük a vajjal, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a meggyet, újra megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután a darabos dióval.
200 fokra előmelegítjük a sütőt és betesszük karamellizálni addig, míg a piskótát elkészítjük.(kb. 15 perc)
Az egész tojásokat a cukrokkal és az olvasztott vajjal keverőgéppel habosra kikeverjük(kb.8-10 perc). Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet.
A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált meggyre és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk így a meggyes – diós rész kerül felülre.
A kakaót a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a vajat is hozzá keverjük. Szép simára főzzük. Hagyjuk hűlni, majd a sütemény tetejére csurgatjuk és elsimítjuk.
A meggy szemek között beszivárog a piskótába így mennyei finom süti a végeredmény.
A tetejét színes cukorral is megszórhatjuk.
Egy két órát hűtjük,majd hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!