Fűszeres téli kocka narancsos sajtkrémmel
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a barna-cukorral és az édesítővel. Hozzáadjuk az írót és az olvasztott vajat is. Elkeverjük és beletesszük a száraz hozzávalókat, amit előtte egy tálban elvegyítettünk. Egy kivajazott és lisztezett közepes méretű tesibe simítjuk a masszát. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt lett készre sütjük. Amikor kész, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Ha nem teszünk rá krémet, már langyosan is nagyon finom.
A krémhez a tejszínhabot felverjük. A mascarponét kikeverjük a narancslével és ízlés szerinti cukorral, majd a tejszínhabba forgatjuk.
A krémet a sütemény tetejére kenjük, és ízlés szerint díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Ez így nekünk pont elég édes, de aki az édesebb sütiket szereti, tegyen bele több cukrot. Gyorsan elkészül és finom, a karácsonyi készülődés idejére pont ideális.