Gesztenye kocka
Hozzávalók:A tésztához:
A gesztenyekrémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 20×36 cm)
A 3 dl tejbe beletesszük a 10 dkg porcukrot és a pudingporral sűrűre főzzük. Félre tesszük hűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. a sárgájába beletesszük a 6 ek. porcukrot és gépi habverővel habosra keverjük, majd az olvasztott (de nem meleg) margarinnal tovább habosítjuk még kb. 1-2 percig.
A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport. A lisztes keverék felét beleszitáljuk a cukros tojássárgás masszába (még nem keverjük össze). A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd a hab felét is hozzá adjuk és most óvatosan összekeverjük. A másik felét ugyan így hozzáadjuk és alaposan összekeverjük az egészet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük (tűpróba).
A pudingot a tejjel sűrűre felfőzzük. A szobahőmérsékletű margarint 20 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd a villával összetört gesztenyemasszát kisebb adagokban hozzákeverjük és végül a KIHŰLT pudingot is belekeverjük, majd rumaromával ízesítjük. Az egész gesztenyekrémet gépi habverővel jól összekeverjük.
A kisült, kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a gesztenyekrémet. Habtejszínt kemény habbá felverjük és a gesztenyekrémre egyenletesen rásimítjuk.
Tálalás előtt a hűtőben legalább 2-3 órát pihentetjük, majd kockára vágva kínáljuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/