Gesztenyehabos gesztenyés krémes
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre vert habját. 20x30cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A pudingport a tejjel elkeverjük és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a pudingos krémhez keverjük, rummal ízesítjük.
A kihűlt tészta tetejére simítjuk a krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzá keverjük a gesztenyemasszát és a gesztenyés krémre simítjuk.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.