Gesztenyepüré szelet
Hozzávalók:(23×34 cm-es tepsihez) A sárga piskótához:
A kakaós piskóta lapokhoz:
A lapok lekenéséhez:
A krémhez:
A tetejére:
Az oldalára:
|
|
Elkészítés:
A sárga piskóta:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az étolajat és a vizet.
A sütőport, a kakaóport, és a lisztet elkeverjük, ezután egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a masszát belesimítjuk. 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
A kakaós piskóta készítése ugyanaz,mint a sárga piskótáé. Két vékony lapot sütünk belőle.
A kihűlt piskótát az alábbiak szerint betöltjük.
Alul lesz az egyik kakaós lap. Rásimítjuk a habbá vert tejszín 1/3 részét, majd almareszelőn ráreszelünk a gesztenyemasszából. (A gesztenyét úgy osztjuk el a lapok között,hogy a sütemény tetejére is kerüljön.)
Rátesszük a sárga piskótát, újra tejszín következik majd a gesztenye.
Végül befedjük a 2. kakaós lappal.
A félretett tejszínnel a tetejét,és az oldalát is bevonjuk.
Reszelünk rá gesztenyét. Olvasztott csokoládéval lespricceljük, vagy csokiforgáccsal megszórjuk.
Pár órára a hűtőbe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.