Gesztenyés alagút
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
A töltelék hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Elkészítés: (Tepsi mérete: 30×33 cm)
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a kemény fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk, és vékony piskótalapot sütünk belőle.
Mikor megsült félre tesszük hűlni.
A gesztenye masszát villával összenyomkodjuk, majd a cukorral és a rum aromával jól összekeverjük.
A tejszínt kemény habbá felverjük, bele tesszük a gesztenye masszát és fakanállal óvatosan összekeverjük.1 dl langyos vízben csomómentesen elkeverjük a zselatinport, majd bele öntjük a gesztenyés habba és robotgéppel jól összekeverjük.
A kihűlt tészta lapot akkorára szabjuk, hogy legyen egy alja “teteje” az őzgerinc sütőnek és körbe is kitudjuk bélelni.
Az őzgerinc sütőt kibéleljük folcpakkal, utána pedig körbe a piskóta lappal, majd megtöltjük a gesztenye krémmel és tetejére rá helyezzük a piskóta csíkot.
2-3 órára betesszük a hűtőbe dermedni, majd egy nagyobb tálra óvatosan kiborítjuk és olvasztott csokival leöntjük, majd megint vissza tesszük a hűtőbe, hogy a csoki is megdermedjen.
Tálalásig, szeletelésig a hűtőbe tároljuk.
Csokimáz elkészítése: Gőz felett felolvasztjuk az össze tördelt csoki darabkákat és étolajjal összekeverjük és már le is lehet önteni a süteményt.
Jó étvágyat kívánok és sok sikert az elkészítéséhez!
http://tundikonyha.blogspot.hu/