Elmentem!Gesztenyés habos sütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 egész tojás
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
- 1 ek. holland kakaó
- 1/2 cs. sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 ek. rum vagy 1 rumaroma
- 3 ek tej
A tetejére:
- 1 nagy doboz Hulala tejszín
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és elkeverjük.
Óvatosan beleforgatjuk a tojás fehérjék keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A kiolvadt gesztenyét villával összetörjük, hozzáadjuk a rumot, a tejet és alaposan kikeverjük. A gesztenyekrémet a kihűlt piskóta tetejére simítjuk.
A tejszínt kemény habbá felverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
A tejszínhez adhatunk egy cs. habfixálót és úgy verjük fel.
Gesztenyés habos sütemény 3.00/5 (2 értékelés)
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!