Gesztenyés krémes
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a 7 dkg cukorral keményre felverjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a 2 ek. vízzel, és a 8 dkg cukorral.
Először hozzákeverjük a tojások habját, majd a keményítő,liszt,kakaó keverékét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
A pudingport a cukorral, a tojások sárgájával, és kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és alacsony lángon folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük.
A tojásfehérjét 2 ek. cukorral keményre felverjük és a felfőzött krémbe apránként beleforgatjuk.
A kihűlt piskótára simítjuk a krémet,majd rányomjuk a gesztenyemassza 2/3 részét. A tejszínhabot keményre felverjük (szükség szerint használhatunk hozzá habfixet is).
A tetejére simítjuk a tejszínhabot, majd a maradék gesztenyemasszával, és olvasztott csokoládéval díszítjük.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.