Főoldal / Levesek / Gesztenyés zellerkrémleves

Gesztenyés zellerkrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés zellerkrémleves

Gesztenyés zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg zellergumó
  • 15 dkg tisztított, főtt gesztenye
  • 15 dkg lisztes burgonya
  • 1 db salotta hagyma
  • 1/2 dl főzőtejszín
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 1 l zöldségalaplé
  • fehérbors ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Kb. 35-40 perc alatt puhára főzzük a gesztenyét,majd meghámozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a zellert és a burgonyát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.

Egy kis zöldségalaplében megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a fehérbort és a leves többi részét, megborsozzuk. Közepes tűzön fedő alatt főzni kezdjük.

Kb 10 perc elteltével hozzáadjuk a gesztenyét. 25-30 perc alatt puhára főzzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt, majd újra forraljuk. Turmixgéppel pürésítjük.

Frissen vágott metélőhagymával lehet tálalni.

Jó étvágyat hozzá.

Értékeld a receptet

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére