Gluténmentes elefántkönnycsepp
Hozzávalók:A piskótához:
A töltelékhez:
Továbbá:
|
|
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet és a kakaóport is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt – “gáz tepsibe” – simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük.
TIPP: teljesen felesleges a ki-be tekergetés, egyszerűen nem kell túl sütni a piskótát, ha kiszárítjuk a sütés utáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, h ne repedjen meg!
Közben elkészítjük a krémet: kb 2 dl tejet felteszünk egy kisebb edényben melegedni, a maradék tejet a pudingporral csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő tejbe öntjük, állandó kevergetés mellett besűrítjük, hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral kikeverjük, majd a pudingot is hozzáadjuk, és kihabosítjuk.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet, majd a héjától megfosztott banánokat ráfektetjük, és óvatosan feltekerjük. Érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, h “összeérjenek az ízek”.
Aki szeretné, csokimázzal bevonhatja, vagy porcukorral megszórhatja.