Gluténmentes húsvéti mézeskalács
Hozzávalók:A tésztához:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat (rizsliszt, kakaópor, szódabikarbóna, fűszerek) kimérjük és összekeverjük egy tálban.
A mézet a margarint és a rizstejet és a cukrot felmelegítjük (addig melegítjük takarék lángon, míg a cukor fel nem olvad), hagyjuk kissé hűlni majd a lisztes keverékkel összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőben 1-1,5 órát pihentetjük.
A hűtőből kivéve vékonyra nyújtjuk és húsvéti motívumokat (tojás, nyuszi) szúrunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk ezeket és előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Ennél a mézesnél nem igazán látszik, hogy mikor készült el, de 10 perc sütés elég nekik.
Miután kihűltek Dr Oetker dekortollal, és/vagy Dr Oetker cukormázzal díszítjük. Díszíthetjük klasszikus tojásfehérje-porcukorból készült mázzal is, de akkor már nem lesz tojásmentes.