Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Gluténmentes húsvéti mézeskalács

Gluténmentes húsvéti mézeskalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Gluténmentes húsvéti mézeskalács

Gluténmentes húsvéti mézeskalács

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg margarin
  • fél dl rizstej
  • 15 dkg virágméz
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 50 dkg rizsliszt
  • 1 tk. GM  szódabikarbóna
  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

A díszítéshez:

  • Dr Oetker Dekor Toll
  • Dr Oetker cukormáz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat (rizsliszt, kakaópor, szódabikarbóna, fűszerek) kimérjük és összekeverjük egy tálban.

A mézet a margarint és a rizstejet és a cukrot felmelegítjük (addig melegítjük takarék lángon, míg a cukor fel nem olvad), hagyjuk kissé hűlni majd a lisztes keverékkel összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőben 1-1,5 órát pihentetjük.

A hűtőből kivéve vékonyra nyújtjuk és húsvéti motívumokat (tojás, nyuszi) szúrunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk ezeket és előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Ennél a mézesnél nem igazán látszik, hogy mikor készült el, de 10 perc sütés elég nekik.

Miután kihűltek Dr Oetker dekortollal, és/vagy Dr Oetker cukormázzal díszítjük. Díszíthetjük klasszikus tojásfehérje-porcukorból készült mázzal is, de akkor már nem lesz tojásmentes.

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (42 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

A lap tetejére