Gluténmentes narancsos keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A mákot pár pillanat alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki teljesen.
Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, alaposan keverjük, gyúrjuk össze. (annyi narancslevet adjunk hozzá, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk)
Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat, helyezzük egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsire, majd kissé lapítsuk el.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 13-15 perc alatt süssük szép világos színűre a kekszeket. (Én légkeverésnél 150 fokon, 13 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni a még kissé puha kekszet.
Az elkészült kekszet hűvös helyen, letakarva pár napig tárolhatjuk.