Gombaleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát a zsiradékok keverékén megpároltam, rászórtam az időközben összevagdalt gombát, kevés apróra vágott tárkonylevelet, őröltem rá borsot, és pároltam.
Kicsit később hozzátettem az összevagdalt zöldségeket, és felöntöttem kb. 2,5 liter vízzel. Amikor felforrt beleszórtam a hajdinát, és eleinte gyakori kevergetéssel forraltam lassú tűzön.
Amikor már a hajdina nem tapad le a fazék aljára, nem szükséges gyakran megkavarni.
Miután minden puhára főtt benne, kiszedtem a hajdinából kb. 1 dl-nyi mennyiséget, és 3 evőkanál tejföllel elturmixoltam, majd visszaöntöttem a fazékba, és picit összeforraltam.
Miután elzártam alatta a tüzet, a maradék tárkonylevelet összeaprítottam és beleszórtam.
Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu