Főoldal / Levesek / Gombaleves

Gombaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombaleves

Gombaleves

Hozzávalók:

  • 0,5 kg gomba 
  • 5-6 dkg hajdina
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 pici vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • őrölt bors
  • só 
  • 2 szál tárkony 
  • 2 szelet zöldpaprika
  • 3 evőkanál tejföl
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát a zsiradékok keverékén megpároltam, rászórtam az időközben összevagdalt gombát, kevés apróra vágott tárkonylevelet, őröltem rá borsot, és pároltam.
Kicsit később hozzátettem az összevagdalt zöldségeket, és felöntöttem kb. 2,5 liter vízzel. Amikor felforrt beleszórtam a hajdinát, és eleinte gyakori kevergetéssel forraltam lassú tűzön.
Amikor már a hajdina nem tapad le a fazék aljára, nem szükséges gyakran megkavarni.

Miután minden puhára főtt benne, kiszedtem a hajdinából kb. 1 dl-nyi mennyiséget, és 3 evőkanál tejföllel elturmixoltam, majd visszaöntöttem a fazékba, és picit összeforraltam.
Miután elzártam alatta a tüzet, a maradék tárkonylevelet összeaprítottam és beleszórtam.

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére