Elmentem!Gombaleves gluténmentes csipetkével
Hozzávalók:
- 15 dkg gomba
- 1 ek. vaj vagy olaj
- 1 ek. rizsliszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- 1 ek. apróra vágott vöröshagyma
- 1,5 l húslé
- 1 dl tejföl
A csipetkéhez:
- 1 tojás
- 3 ek. rizsliszt
- 3 ek. zabpehelyliszt
- só
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A vajon 2-3 percig pároljuk a hagymával a megtisztított, karikára vágott gombát.
Meghintjük a rizsliszttel, felengedjük a húslevessel és beletesszük a fűszereket. Kislángon még kb.5 percig forraljuk. Ezalatt kikeverjük a csipetkét.
Időnként megkeverjük a levesünket, nehogy a liszt az aljára égjen, majd beleszaggatjuk és kifőzzük a csipetkét. A végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és tejfölösen tálaljuk.
Pindi (3 Recept)Az lisztnelkul.hu oldal célja, hogy segítséget nyújtson a lisztérzékenyeknek tájékozódni az egyre bővülő piacon; és hogy a lisztérzékenység minél kevésbé jelentsen számukra problémát a mindennapok során.