Főoldal / Egytálételek / Gombás csirkés pite Nigellától

Gombás csirkés pite Nigellától

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás csirkés pite Nigellától

Gombás csirkés pite Nigellától

Hozzávalók:

  • 10 dkg bacon vagy más szalonna
  • 2-3 ek. olaj
  • pici vaj
  • 60 dkg csirkemell filé és csirkecomb filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg gomba
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1 tk. szárított bazsalikom
  • só, bors
  • 3 ek. liszt
  • 1,5 dl csirke leves v. víz
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 ek. marsala (nálam 0,5 dl fehérbor)

A tetejére:

  • 1 csomag leveles tészta (nálam házi pitetészta)
  • tojás (a kenéshez)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy serpenyőben felolvasztunk egy kisebb darab vajat, kevés olajat is tegyünk hozzá, hogy ne égjen meg. A csíkokra vágott csirkehúst sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk a vajon, majd kiszedjük egy tányérra.

A bacont apróra vágjuk, és a serpenyőben megsütjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a szeletekre vágott gombát és a zúzott fokhagymát is. Addig pároljuk míg a gomba leve elpárolog.

Visszatesszük a serpenyőbe a csirkét, hozzáadjuk a fűszereket, 1 deci fehérbort és együtt pároljuk tovább. Amikor elfő a leve, megszórjuk liszttel, majd felöntjük a csirkelével és a tejszínnel, még 5-10 percig lassú tűzön főzzük, hogy jó sűrű legyen a szósz.

A végén még lehet utána ízesíteni, fűszerezni ha szükséges.

Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, beleöntjük a ragut. Összegyúrjuk a pitetésztát vagy elővesszük a bolti leveles tésztát. Kinyújtjuk, ezzel fedjük be a ragut. Lekenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben szép aranysárágra sütjük, kb. 35-40 perc alatt.

Kockára vágva tálaljuk.

Mentés

Mentés

Gombás csirkés pite Nigellától 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére