Gombás csirkés pite Nigellától
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Egy serpenyőben felolvasztunk egy kisebb darab vajat, kevés olajat is tegyünk hozzá, hogy ne égjen meg. A csíkokra vágott csirkehúst sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk a vajon, majd kiszedjük egy tányérra.
A bacont apróra vágjuk, és a serpenyőben megsütjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a szeletekre vágott gombát és a zúzott fokhagymát is. Addig pároljuk míg a gomba leve elpárolog.
Visszatesszük a serpenyőbe a csirkét, hozzáadjuk a fűszereket, 1 deci fehérbort és együtt pároljuk tovább. Amikor elfő a leve, megszórjuk liszttel, majd felöntjük a csirkelével és a tejszínnel, még 5-10 percig lassú tűzön főzzük, hogy jó sűrű legyen a szósz.
A végén még lehet utána ízesíteni, fűszerezni ha szükséges.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, beleöntjük a ragut. Összegyúrjuk a pitetésztát vagy elővesszük a bolti leveles tésztát. Kinyújtjuk, ezzel fedjük be a ragut. Lekenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben szép aranysárágra sütjük, kb. 35-40 perc alatt.
Kockára vágva tálaljuk.