Elmentem!Gombás répás sütőtökös lecsó
Hozzávalók:
- 40 dkg lecsópaprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili
- 25 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 szál sárgarépa
- 0,25 db sütőtök
- 5 dkg füstölt szalonna
- szalonnabőr
- 2 ek étolaj
- 50 dkg lecsókolbász
- só
- őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk. A paprikákat és a répát felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük.A sütőtököt és a paradicsomot felkockázzuk.
Egy nagy serpenyőben kevés olajon a felkockázott szalonnát lepirítjuk, majd a hagymát megdinszteljük rajta.Hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikákat, a répát, és a szalonnabőrt. Végül beletesszük a többi zöldséget, és ízlés szerint fűszerezzük.
Felszeleteljük a kolbászt. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászt is és készre főzzük.
Kenyérrel fogyasztom.
Gombás répás sütőtökös lecsó 3.00/5 (2 értékelés)
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.