Gombás tojással töltött csirkemell szalonnába göngyölve – paleo
Hozzávalók:A csirkéhez:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket vékonyra kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk majd félretesszük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a felszeletelt póréhagymát. Adjuk hozzá a gombát és pároljuk meg. (vizet nem kell hozzáadni) Amikor elfőtt a leve, lepirítjuk, fűszerezzük, sózzuk szükség szerint. A tojásokat felverjük és a gombához öntjük. Amikor a tojás összeállt, akkor már jó is, nem kell tovább sütni.
Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd minden szelet húsra teszünk a töltelékből és feltekerjük. Fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítjük. (ezt majd ne felejtsd el kiszedni tálalás előtt) Mindegyik töltött húst körbe tekerjük a szalonnával és egy rácsos tepsire tesszük. Forró sütőben szép pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A sütőtök húsából karalábé vájóval kis gömböket vágunk. (ha nincs ilyened, csak hámozd meg és vágd kockára) Egy nagy serpenyőben melegítsük meg az olajat, tegyük bele a sütőtököt, és közepes lángon időnként megforgatva pirítsuk át. Ha nem puhulna meg, akkor nagyon kevés vizet öntsünk hozzá, fedjük le pár percre. A végén sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagyma granulátumot, a chilipelyhet és 1-2 evőkanál mézet. Alaposan összeforgatjuk.
A húst ha készen van, szélesebb szeletekre vágjuk és a sütőtökkel tálaljuk.