Gombás-zöldséges pizza
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel. A brokkolit szedjük rózsáira. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A gombát öntsük egy szűrűbe, és alaposan csepegtessük le.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt pórét, majd addig pároljuk míg alaposan összeesik, és egy kis színt kap. Közben sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd amikor elkészült vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.
A brokkolit és a sárgarépát enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük, csepegtessük le, és hűtsük ki.
A kihűlt póréhoz adjuk hozzá a tejfölt, majd botmixerrel pépesítsük. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
A pizzatésztát a papírral együtt tekerjük ki, kenjük meg a póréhagymás péppel, majd helyezzük rá az előfőzött brokkolit, sárgarépát, és a gombát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd süssük kb. 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, majd tegyük vissza pár percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.