Göngyölt diós marcipános linzer
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A csokimázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóból puha tésztát gyúrunk.Ha nagyon lágy lenne, hűtőbe tesszük egy fél órára, és így könnyebb lesz vele dolgozni.
A töltelékhez a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük.(Nem adunk a töltelékhez cukrot, mert a marcipán nagyon édes, a vaníliás cukor elég.) A kemény tojáshabba óvatosan belekeverünk minden további hozzávalót. (a lekvár kivételével)
A tésztát kétfelé osztjuk, és egyenként nagyon vékony téglalappá kinyújtjuk.Megkenjük a málnalekvárral (talán több is mehetett volna rá) és két oldalról feltekercseljük úgy, hogy a közepén maradjon egy kb 2 centis kis mélyedés. Ebbe a mélyedésbe töltjük bele kanállal a marcipános tölteléket.
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt szép rózsaszínre sütjük. Vigyázzunk, nem szabad túlsütni.
Amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral és elkészítjük rá a csokimázat. A kakaót és a porcukrot csomómentesre kikeverjük a vízzel és egy edényben kis lángon 2-3 percig kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és még forrón a marcipános töltelékre csorgatjuk. Óvatosan, hogy a süti szélére ne csöppenjen.
Amikor megszilárdult a máz, akkor 2 centis szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Nagyon nagyon finom süti, mi felvettük az állandó listára, legközelebb mákkal is elkészítem.
Tipp / megjegyzés:
Ez egy ünnepi sütemény, nagyon dekoratív és egyáltalán nem macerás az elkészítése. Szerintem karácsonyra is elkészítem, bár már annyi tervem van, abból egy hadsereget is megetethetnék