Főoldal / Befőzés / Görögdinnye lekvár

Görögdinnye lekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Görögdinnye lekvár

Görögdinnye lekvár

Hozzávalók:

  • 3,5 kg görögdinnye
  • 2 kg kristálycukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 db citrom leve
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A görögdinnyét felvágjuk és kikanalazzuk belőle a piros belsejét. Kiskanállal eltávolítjuk belőle a magot, hozzáadjuk a cukrot és kevergetjük addig, amíg teljesen elolvad a cukor, majd a fazekat feltesszük a tűzhelyre és kb  70 percig főzzük.

Amikor kezd sűrűsödni hozzáadjuk a citrom levét és a vaníliás cukrot is. Egy kistányéron próbát készítünk, hogy mennyire sűrűsödik ahogy hűl. Majd sterilizált üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 10 percre fejre fordítjuk. Ha kihűlt, mehet a kamrapolcra. (akár száraz dunsztba is tehetjük)

Jó étvágyat hozzá!

 

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére