Grillezett csípős tőkehalfilé kapros túrós palacsintával – paleo
Hozzávalók:
A palacsinta hozzávalói: (csak fél adag készült)
A céklához:
|
|
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit a kókuszvajon kívül, tegyük be a turmixgépbe és keverjük simára. A végén az olvasztott kókuszvajat is csurgassuk hozzá. Egy teflon serpenyőt vékonyan kenjünk kii kókuszolajjal az első palacsinta előtt, a többinél már nem kell. Nem olyan sűrű, mint a hagyományos palacsinta, sokkal hígabb, de nem kell aggódni, palacsinta lesz belőle. Amikor a serpenyő már felforrósodott, öntsük bele a masszát, közben forgassuk a serpenyőt, hogy szépen elterüljön. Amikor az egyik oldal megsült, fordítsuk át. Ki kell tapasztalni, hogy hogy a legjobb sütni, az első általában mindig szétesik.
A töltelék hozzávalóit keverjük össze, ízlés szerint sózzuk és töltsük meg vele a palacsintákat.
A céklát hámozzuk meg, vágjuk kockára, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg zsírral, szórjuk meg a fűszerekkel, forgassuk össze és forró sütőben süssük meg. Kb. 40-45 perc alatt puhul meg. Közben többször keverjük át, a végén locsoljuk meg balzsamecettel és szükség szerint sózzuk.
A halhoz a fűszereket keverjük el az olajjal, fokhagymával és kenjük be vele a filéket. Kontakt grillen vagy grillsütőben süssük meg. De serpenyőben is elkészíthető, óvatosan fordítsuk meg, mert könnyen szétesik.
A palacsintákat szeletekre vágjuk és a halfilével valamint a céklával kínáljuk.